My Image

Bine ai venit!


Noi suntem Andrei Pop și Adrian Murariu, doi tineri profesioniști ca și tine, preocupați de dezvoltarea noastră personală și pasionați de etichetă (vei înțelege imediat de ce).


Credem că succesul în tot ce întreprinzi, indiferent că ai un job sau ai propria ta afacere, inclusiv în viața ta socială, se bazează pe oameni. Totul se face cu și prin oameni. De aceea, este foarte important să știm cum să creăm eficient relații noi și de durată.


În urmă cu câțiva ani, am descoperit că arta etichetei - arta de a fi un om plăcut oriunde, oricând - este ceea ce ne permite să facem exact acest lucru. De atunci, am început să o studiem și, mai ales, să o experimentăm. Astfel, am realizat că eticheta este mai mult decât un set de reguli de politețe. Ea constituie un întreg limbaj verbal și nonverbal care, atunci când este înțeles, te ajută să te conectezi într-un mod autentic cu persoanele din jurul tău, indiferent de contextul în care te afli.


Dincolo de limbajul verbal și nonverbal:

  • cum să faci o primă impresie bună;
  • cum să strângi mâna corect;
  • cum să ai o conversație de calitate;
  • cum să devii o persoană plăcută în interacțiunile cu ceilalți;

arta etichetei implică un mindset și un skillset pe care știm, din propria noastră experiență, că este mai bine să le exersezi mai întâi într-un mediu sigur de învățare, unde se diminuează și chiar dispare frica de ridicol și/sau de eșec. Și așa, a apărut proiectul Etiquette Training.


Am creat Etiquette Training din dorința de a ajuta tinerii profesioniști, antreprenorii și oamenii în general să învețe cum să se facă plăcuți oriunde și oricând, astfel încât să dezvolte branduri personale puternice care, la rândul lor, să strângă în jurul lor comunități de oameni cu valori și interese comune.

CREDEM CĂ...

  • Fiecare dintre noi avem un brand personal, fie că ne place sau nu acest lucru.
  • Brandul nostru personal înseamnă, de fapt, ceea ce spun ceilalți despre noi când noi nu suntem de față.
  • Brandul nostru personal este mai mult decât cine suntem noi online. Modul nostru de a ne „vinde” live nivelul de expertiză, produsele, serviciile și nu numai, poate confirma/ infirma ceea ce pretindem că suntem online.
  • Notorietatea brandului nostru personal crește exponențial atunci când creăm relații autentice, în special cu oamenii potriviți.
  • Brandul nostru personal are impact direct asupra brandului organizației/ companiei din care facem parte.
  • Atunci când este puternic, brandul nostru personal strânge în jurul lui o comunitate puternică.

Am vorbit despre ce credem, ce valori avem. A venit momentul să ne și cunoști și să vezi cum te putem ajuta concret să dezvolți relații autentice și de durată cu persoanele din jurul tău și să construiești un brand personal puternic și influent, folosind arta etichetei.

Să facem cunoștință

Andrei Pop


Mă numesc Andrei Pop, sunt consultant și trainer etichetă și co-fondatorul proiectului Etiquette Training. Sunt pasionat de dezvoltare personală, branding personal și de etichetă în mod deosebit. De ce etichetă?


Am învățat singur „arta etichetei” și, apoi, branding personal, despre care continui să învăț zilnic, pentru că sunt cu adevărat pasionat de aceste două domenii. Cu toate că participasem la zeci de

seminarii de etichetă, interviuri și conferințe internaționale pe parcursul celor patru ani de studii de la Academia Militară West Point din New York, am devenit cu adevărat conștient de impactul pe care îl are eticheta în construirea relațiilor cu persoanele din jurul tău abia atunci când am intrat din greșeală la o recepție unde erau profesioniști cu mult peste nivelul meu. Asta da situație neașteptată! Te întrebi ce am făcut? Am aplicat tot ce învățasem la seminariile de etichetă la care am participat. Inițial, m-am încadrat în peisaj. Apoi, la un moment dat, o doamnă care lucra la Pentagon, și cu care am povestit în acea seară, a început să mă prezinte altor persoane din sală, și, mai mult, să mă edifice de fiecare dată.


Spre surprinderea mea nu numai că am reușit să mă încadrez în peisaj, așa cum învățasem la seminariile de etichetă, ci am reușit să mă ridic la nivelul acelui eveniment. Eu, student încă în anul IV, am ajuns să relaționez cu persoane din Pentagon.


Acela a fost pentru mine unul dintre momentele „aha” care mi-au schimbat viața. Abia în acea seară mi-am dat seama că da, poți să îți crești influența și da, poți avea acces la profesioniști cu mult peste nivelul tău de experiență și expertiză, dacă știi cum să faci o primă impresie bună, cum să începi și să întreții o conversație interesantă.


Ajuns înapoi în țară, am constatat că nu există acces la aceste cunoștințe pentru publicul larg într-o manieră ușor de digerat și atractivă și am decis că trebuie să fac ceva în privința asta. Știam că nu pot face totul singur așa că am început să caut parteneri, bineînțeles la evenimente de networking, unde altundeva?


Așa l-am cunoscut, de fapt, pe actualul meu partener, Adrian Murariu, alături de care am pornit proiectul Etiquette Training, un program interactiv de educație și dezvoltare personală, prin care ne dorim ca arta etichetei să fie acum la îndemâna oricui.


Vrei să știi mai multe despre mine?


Când nu sunt pe scenă ca trainer, sunt șanse mari să mă găsești la evenimente karaoke, bineînțeles tot pe scenă. Dacă stau să mă gândesc, mi-a plăcut să fiu pe scenă de când eram în liceu în clasa a IX-a. Inițial voce, apoi chitară și voce-folk. Am fost la un moment dat și solist într-o trupă de soft rock. Acum mai fac doar karaoke prin baruri și în timpul liber îmi place să umblu munții cu chitara în spate.

Adrian Murariu


Mă numesc Adrian Murariu, sunt specialist în comunicare, consultant și trainer etichetă și co-fondatorul proiectului Etiquette Training. Sunt pasionat de dezvoltare personală, în special de public speaking și, destul de recent, de etichetă.


Am activat în mediul multinațional în ultimii trei ani, perioadă în care am avut ocazia să întâlnesc și să interacționez cu oficiali din diferite țări la seminarii și conferințe internaționale, atât din postura de participant cât și din cea de organizator. În acel context am descoperit arta etichetei și mi-am dat seama că, de fapt, eticheta este mai mult decât un set de reguli de politețe. Ea constituie un întreg limbaj care, atunci când este înțeles în profunzime, face ca interacțiunile cu cei din jur să devină mult mai naturale și mai ușoare.


Încă dinainte să îl cunosc pe Andrei și să pornim împreună proiectul Etiquette Training, îmi doream foarte tare să organizez un program de public speaking prin care să ajut oamenii să își depășească teama de a vorbi în public și, mai ales, să creez un mediu prietenos și familial unde aceștia să exerseze fără frică de eșec sau de ridicol.

Ce nu știam la momentul respectiv este că voi ajunge să fac mai mult decât atât. Pentru că, vezi tu, arta etichetei încorporează public speaking, ceea ce am vrut să fac inițial, și multe alte abilități pe care orice profesionist care dorește să construiască un brand personal autentic și puternic este bine să le aibă.


Vrei să știi mai multe despre mine?


Sunt o persoană sociabilă și comunicativă, cu care poți crea relații și în afara trainingurilor pe care le susțin. Pentru mine Etiquette Training este mai mult un proiect de suflet decât un business. Îmi place să ajut la dezvoltarea comunității din care fac parte și să contribui la crearea unei lumi mai bune ori de câte ori am ocazia. Poate sunt idealist, însă cred într-o lume în care cu toții ne ajutăm necondiționat.

VIZIUNEA NOASTRĂ:

Să ajutăm 6.000.000 de români, în maxim 25 de ani, să își (re)capete încrederea de sine, să dezvolte relații autentice și de durată cu persoanele din jurul lor și să construiască branduri personale puternice și influente, care să reprezinte cu succes brandul ROMÂNIA oriunde în lume.

Brandul ROMÂNIA să fie recunoscut la nivel internațional ca fiind țara cu cei mai buni antreprenori și angajați din Europa din punctul de vedere al abilității lor de a construi relații profesionale durabile.

MISIUNEA NOASTRĂ:

CARE SUNT VALORILE NOASTRE

Valorile noastre sunt cele 5 valori în baza cărora acționează un artist al etichetei:

INTEGRITATE

Este o mare diferență între a face pe plac și a fi plăcut.Citește mai mult

EMPATIE

Gândim la persoana a II-a și a III-a mai mult decât la persoana I.Citește mai mult

TACT

Când comunicăm, înțelegem că livrarea conteazăCitește mai mult

STIL

Avem o apreciere aparte pentru bun gust și eleganțăCitește mai mult

CREȘTERE

Armonia interioară și valoarea oferită sunt ceea ce aduce oamenii către noi.Citește mai mult

INTEGRITATE - Există o mare diferență între a face pe plac și a fi o persoană plăcută. Un artist al etichetei va alege mereu a doua variantă. De ce? Pentru că acesta înțelege că o relație se bazează pe încredere, iar încrederea are ca fundament asumarea propriilor decizii. Spre exemplu, dacă ești invitat la o petrecere și nu vrei să mergi, faci pe plac dacă accepți. Dacă refuzi politicos și îți asumi decizia, poți fi însă plăcut.

EMPATIE - Este foarte important să gândești mai mult la persoana a II-a și a III-a decât la persoana I. În interacțiunile cu cei din jur, interlocutorii au prioritate. De ce? Pentru că, dacă aceștia simt că sunt importanți pentru tine, și tu vei deveni important pentru ei. Iar acesta este punctul de pornire în orice relație nouă.

TACT - Pe scurt, livrarea contează. Este esențial ca pe timpul interacțiunilor cu cei din jur, interlocutorii să se simtă bine atât față de tine cât și față de ei înșiși. Oferindu-le o experiență plăcută alături de tine, prin felul tău de a fi, oamenii vor fi mai înclinați să te recomande și astfel îți crești vizibilitatea și credibilitatea brandului tău personal.

STIL - Ca artist al etichetei, înveți să apreciezi ceea ce înseamnă bun gust și eleganță. Vezi imaginea ta personală ca pe o formă de exprimare a propriilor valori și de aceea alegi să investești timp în a cunoaște modul cel mai potrivit de a transmite aceste lucruri.

CREȘTERE - O persoană plăcută alege să se dezvolte pe toate cele trei planuri: fizic, mental și emoțional. De ce este acest lucru relevant pentru un artist al etichetei? Pentru că un corp armonios și sănătos generează energie pozitivă. O minte ascuțită aduce cu sine umor și povești interesante. Nu în ultimul rând, armonia interioară atrage. Așadar, cei care investesc timp în creșterea lor personală, nu doar profesională, vor fi mereu printre cei mai plăcuți din mulțime.

ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII CHIAR ACUM

CUM TE PUTEM AJUTA

Știm că oamenii angajează, se asociază, fac afaceri și/ sau recomandă oameni pe care îi cunosc, îi plac și în care au încredere.


Știm cât de important este să creezi relații noi și de durată și, mai ales, cum.


Și vrem să te ajutăm și pe tine să faci același lucru: să dezvolți relații autentice și de durată cu persoanele din jurul tău și să construiești un brand personal puternic și influent.


Prin evenimente gratuite, precum seminarul „Cum să construiești un brand personal puternic și autentic folosind reguli de etichetă”, cursul „Brand Personal Magnetic”, consultanță 1:1 și articole pe care le punem săptămânal pe blog, ajutăm zilnic zeci, chiar sute de tineri profesioniști și antreprenori să își (re)capete încrederea în sine, să dezvolte relații autentice și de durată cu persoanele din jurul lor și să construiască branduri personale puternice și influente. Sperăm să li te alături.

Ne simțim foarte norocoși că putem să dăm mai departe din cunoștințele și practicile noastre de succes despre cum să stăpânești arta etichetei și să te faci plăcut oriunde și oricând


Fiecare articol de pe acest website a fost scris pentru tine. Fiecare articol, fiecare seminar, fiecare curs de până acum a fost organizat astfel încât să ajute tinerii profesioniști, antreprenorii la start și oamenii în general să dezvolte relații autentice și de lungă durată care să le permită să își atingă mai ușor obiectivele și să obțină succesul mult dorit.


În present, peste 500 de tineri profesioniști, antreprenori la start care își doresc cariere și afaceri de succes + mult mai mult au ales să investească în dezvoltarea lor personală, au decis că vor branduri personale autentice, puternice și influente și s-au abonat la newsletter-ul nostru săptămânal.


Ești pregătit să ni te alături?

Introdu-ți adresa de email mai jos și primești gratuit în fiecare zi de miercuri direct în căsuța ta de e-mail materiale și resurse exclusive pe care nu le publicăm pe blog. În plus, afli printre primii când organizăm noi grupe de curs, unde de regulă locurile se ocupă repede, și beneficiezi de ofertele noastre speciale și ale partenerilor noștri.